20.10.2018 ББР с презентация на Четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и Източна Европа и Китай „16+1“

Уникалният бизнес модел на Българската банка за развитие бе представен пред участниците в Четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай от формата „16+1“. Форумът се проведе в НДК под мотото „Глобално мислене, действия на местно ниво“.
Главният икономист на ББР Илия Лингорски очерта развитието и постиженията на държавната банка, която през 2019 година ще отбележи своя 20-годишен юбилей.
По думите му ББР търси оптимален начин за подпомагане постигането на стратегическите цели и приоритети на правителството на България за икономическо и регионално развитие, като същевременно отговаря на пазарното търсене и попълва пазарните липси.
Стратегическата визия на Българската банка за развитие е да подкрепя българския бизнес, като към натрупания през годините опит в началото на 2019 г. ББР ще представи и новото си дъщерно дружество - Фондът за капиталови инвестиции, който да подпомогне финансовите решения във всяка стъпка от растежа на предприемачите.
Илия Лингорски посочи и стратегическите цели, които Българската банка за развитие си поставя в бъдеще - да даде силна подкрепа за развитие на модерната инфраструктура. Участниците във форума бяха запознати и с успешните истории на предприемачи, подкрепени от ББР.
Четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и Източна Европа и Китай от формата „16+1“ бе организирана от Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и Областния управител на Област София в партньорство със Столичната община, Националното сдружение на общините в Република България, както и Секретариата за сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ, Асоциацията на областните управители на страните от ЦИЕ и Китай, и Китайската народна асоциация за приятелство с чужбина.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster