02.07.2018 ББР се включва активно в Срещата на върха на правителствените ръководители на Китай и ЦИЕ

Българската банка за развитие ще бъде активен участник в програмата на Седмата годишна среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай в рамките на механизма 16+1, на която страната ни е домакин през тази година. На 3 и 5 юли ББР ще посрещне директорите и висшите служители на 14 банки, членуващи в Междубанковата асоциация на Китай и страните от Централна и Източна Европа. На срещите в НДК ще бъдат подписани Програма за сътрудничество за периода 2018-2020г. и Споразумение за сътрудничество за изграждане на капацитет и споделяне на опит. Това са първите официални документи на Асоциацията след учредяването й през ноември миналата година в Будапеща.
Дейността на Междубанковата асоциация на Китай и страните от ЦИЕ ще бъде представена от Главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев по време на мащабния бизнес форум, който ще се проведе на 7 юли в НДК.
В Междубанковата асоциация на Китай и страните от ЦИЕ членуват 14 банки за развитие и търговски банки, сред които ББР, Китайската банка за развитие, банки от Чехия, Хърватска, Словения, Черна гора, Латвия, Литва, Македония, Унгария, Румъния и Сърбия.
Сътрудничеството с тях ще позволи на ББР да разшири инструментите си чрез участие във финансирането на публични и публично-частни инфраструктурни проекти.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster