07.05.2018 ББР в подкрепа на българската музикална традиция

С подкрепата на Българската банка за развитие в Деня на радиото за 27-ми път бяха връчени наградите „Музикант на годината“ на програма "Хоризонт" по БНР. Най-престижната класация за класическа музика в България, в която победителите се избират от слушателите, се организира от предаването "Алегро виваче". В подкрепа на мисията на БНР за съхранение и развитие на най-доброто от българската музикална традиция Българската банка за развитие даде и своята специална награда за музикален дебют - на младата диригентка Инна Диловска.

С пожелание да развива своя талант и да завладее не само българската, но и световната сцена, призът на победителката беше връчен от изпълнителния директор от Групата на ББР Ангел Джалъзов.

Оперната певица Мария Цветкова стана „Музикант на годината 2017“. В останалите категории бяха отличени дуото Надежда Цанова - пиано и Петър Македонски – тромпет, цигуларката Зефира Вълова, пианистът Иво Върбанов и композиторът Георги Арнаудов. Специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на млад талант получи 16-годишният пианист Николай Димитров от Русе.

На гала-концерта и церемонията „Музикант на годината 2017“ на БНР присъстваха именити български музиканти и интелектуалци, както и много слушатели.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster