Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси

Днес Българската банка за развитие отбелязва 20-тия си юбилей

Създадена е на 11.03.1999 г. под името Насърчителна банка, за да подпомогне икономическото и социалното развитие на България. През 2008 г. парламентът приема специален закон за ББР, който я фокусира върху финансирането на малкия и средния бизнес.

Днес банката посреща юбилея си с ясна стратегическа визия, нараснала годишна печалба и важна роля в редица области на икономиката, в които частните търговски банки все още не предоставят достатъчно достъп до финансиране. ББР е желаният и естествен партньор на международните финансови институции, а в групата й вече влизат пет дъщерни дружества - Националният гаранционен фонд, Микрофинансиращата институция "Джобс", Фондът за капиталови инвестиции и дружествата "ББР Лизинг" и "ББР Факторинг".

Честит празник на всички служители, партньори и приятели на ББР!
Назад
Други
  • Стоян Мавродиев: ББР ще инвестира най-малко 15 % от кредитния си портфейл в екологични проекти

    Като национална банка за развитие ББР планира да инвестира най-малко 15% от своя кредитен портфейл в проекти на енергоспестяващата икономика и еко иновации. Това обяви Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев във втория ден от Годишния икономически форум за Централна и Източна Европа, който се провежда във Виена. Днес той участва в панел, посветен на изграждането на устойчива икономика на ЕС.

    Виж повече
  • „Зелените“ финанси влизат във фокуса на Централна и Източна Европа

    „Зелените“ финанси, климатичните промени и предизвикателствата пред еко-инвестициите са сред водещите теми на 25-ото юбилейно издание на Годишния икономически форум за Централна и Източна Европа, който бе открит днес във Виена. Форумът събира инвеститори, бизнес лидери, политици и финансисти от най-висок ранг и се организира от сп. “Euromoney” и Global Capital.

    Виж повече