Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Информационна кампания срещу кибер-измамите: Кражба на лични данни чрез социалните мрежи/Personal data theft

Информационна кампания срещу кибер-измамите: Кражба на лични данни чрез социалните мрежи/Personal data theft

В шестия ден от информационната кампания срещу кибер-измамите фокусът е върху „Кражба на лични данни чрез социалните мрежи“/Personal data theft.

При този вид измами измамниците събират лична информация за вас чрез социалните мрежи. Личните ви данни могат да помогнат на престъпниците да достъпят банковите ви сметки, да получат кредит, да използват кредитната ви карта за неоторизирани покупки или да извършат друга нелегална дейност от ваше име, също така могат да бадат продадени.
Те използват следните рекламни послания като например: „Това е продуктът, от който имате нужда, получете безплатно пробна версия сега - достъпна само за ограничен период от време“. Помислете преди да предоставите личните си данни на такива реклами в социалните медии, това може да е бъде измама.

Нека заедно не допуснем кибер- престъпниците да се сдобият с пари или ценна финансова информация

Назад
Други
  • Близо 80 млн.лв. одобриха търговските банки по програмата на ББР за безлихвено кредитиране

    Близо 80 млн. лв. са одобрените искания от търговските банки за кредит по антикризисната програма за безлихвено кредитиране на физически лица. Това показват последните данни на Българската банка за развитие. Исканията за отпускане на заем вече надхвърлят 30 500, като почти 19 000 вече са получили одобрение.

    Виж повече
  • Он-лендинг програмите на ББР еволюират

    Банката за развитие е реализирала 15 програми за индиректно финансиране чрез 20 търговски банки и 15 небанкови финансови институции в страната от учредяването си до момента. С тях са сключвани договори за финансиране и гарантиране на обща стойност над 1.7 млрд. лева. Чрез програмите са подкрепени близо 10 000 български малки и средни предприятия.

    Виж повече