18.05.2018 МФИ „ДЖОБС“ представи новите си продукти с облекчени условия за стартиращи компании


Новите продукти на Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“ по програма COSME, разработени специално за прохождащи компании, бяха представени на форума „Финансиране на бизнеса в България“ в София.

МФИ „ДЖОБС“ е създадена през 2010 г. като част от Групата на Българската банка за развитие с основна цел да улеснява достъпа до финансиране на микро- и малки предприятия, земеделски производители, самонаети лица и др. От стартирането на своята дейност досега дружеството е подкрепило над 415 микро- и малки предприемачи да осъществят проектите си, отпускайки над 650 кредита.

На форума в бизнес център „Capital Fort“ заместник-изпълнителният директор на МФИ „ДЖОБС“ Костадин Мунев представи различни видове финансиране на бизнес модели, както и новите продукти на „ДЖОБС“ по COSME, които са с облекчени условия и може да не изискват обезпечение. Интерес сред аудиторията предизвика и подкрепата за стартиращи предприятия, тъй като всяка пета фирма, получила финансиране от „ДЖОБС“, е новосъздадена. Сред кредитополучателите има много примери за успешни стартъпи и иновации.

Информацията, представена на форума, достига пряко до крайните клиенти от бизнеса, нуждаещи се от финансово подпомагане. Взимането на информирани решения за кредитирането от банки, включително по евро програми, лизинг, факторинг и др., беше подпомогнато и чрез допълнителен семинар под мотото „Всеки бизнес в България трябва да взима информирани финансови решения във всеки етап от развитието си”.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster