12.03.2018 МФИ „ДЖОБС“ ще подкрепи предприемачите от The Founder Institute, нуждаещи се от финансиране

Приключи третото издание на най-голямата обучителна програма за стартиращи компании в България. Обучението в The Founder Institute в София се осъществява с подкрепата на Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“, част от Групата на Българската банка за развитие. В продължение на 4 месеца предприемачите се учеха как да развият идеите си до реални печеливши бизнеси. В процеса на обучението от 28 стартъпа до успешния финал достигнаха 7 впечатляващи проекта, които бяха представени пред инвеститори, предприемачи и ментори.

Сред отличниците е стартъпът Streebi, разработващ стойки за колела, които могат лесно да се монтират около офис сгради.
Xenia пък е създала платформа, която да спестява пари на финансовите институции от картови транзакции, при които обичайно се плащат такси.

Стартъпът Umni е открил начин за спестяване разходите на хотелите по наемане на персонал – чрез чат ботове за улесняване на комуникацията между хотели, туристически агенции и потенциални клиенти.
Сред финалистите е и мобилното приложение Go Beauty, свързващо потребители със салони за красота.

Damocles Analytics разработва софтуер с данни за различни фигури в политиката, който може да реши проблема с ниското доверие в политиците и липсата на информация.

Cast Folio пък е мобилно приложение за намиране на работа в развлекателната индустрия.

Стартъпът MoneyVox разработва платформа за управление на спестяванията.

На седемте финалисти МФИ „ДЖОБС“ има готовност да отпусне заеми при преференциални условия, за да реализират своите бизнес идеи.

„Приятно е да видиш амбициозни, креативни и упорити млади хора, с хъс да превърнат идеите си в работещ бизнес. Горд съм, че всеки пети кредит, отпуснат от нас, е за стартъп компания“, каза на церемонията по дипломирането изпълнителният директор на МФИ „ДЖОБС“ Ангел Джалъзов.

Според него в България има огромен потенциал за развитие на предприемачеството, но малко организации, които да го подкрепят. Затова мисията на „ДЖОБС“ е да подпомага финансово компаниите още в началния етап от тяхното развитие.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster