26.09.2019 Николай Димитров: До месец Фондът за капиталови инвестиции ще представи дебютната си сделка

В рамките на месец ще бъде представена първата сделка на Фонда за капиталови инвестиции към ББР. Новината съобщи изпълнителният директор на Българската банка за развитие Николай Димитров по време на участието си във форума "Предприемачи на бъдещето", организиран от Клуб „Инвестор“ в Capital Fort в София.
ББР има мисия в подкрепа на малкия, средния и стартиращия бизнес и в изпълнение на тази цел бяха създадени новите й дъщерни дружества - Фонд за капиталови инвестиции, ББР Лизинг и ББР Факторинг.

„В последната година и половина Групата на Българската банка за развитие работи в посока подпомагането на български компании, които планират да разраснат производството си и извън родните граници. Това е голямо предизвикателство за нас, защото липсва такава подкрепа за интернационализирането на бизнеса“, каза изпълнителният директор на ББР.
Банката има пълната готовност да помага на всяка компания в растеж, която има добавена стойност и обещаващ профил.
Според Николай Димитров основните предизвикателства пред финансирането на стартиращите компании в България са две – регулаторни и мотивационни. Регулаторните са свързани с изискванията за финансиране на новосъздадени компании, наложени от регулатора.
По-големият проблем, който българските банки срещат в работата си с прохождащия бизнес, е мотивационният. Димитров е убеден, че най-важната предпоставка за бизнес успеха е желанието на предприемачите да докарат проектите си докрай, като с пълна сила важи поговорката, че има ли желание, се намира и начин.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster