Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Покана до търговските банки за участие в програмата на ББР за гарантиране на безлихвени кредити

НА ВНИМАНИЕТО НА ТЪРГОВСКИТЕ БАНКИ


Oтворена покана
до търговските банки за участие в създадената като част от правителствените антикризисни мерки "Програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19"

 

С настоящото "Българска банка за развитие" АД (ББР) кани всички търговски банки в страната да се присъединят към прилагането и съуправлението на антикризисната мярка в подкрепа на икономиката в условията на извънредно положение и епидемичен взрив от COVID-19.

Рамковите условия на тази програма (извлечение от приложение към РМС 257/14.04.2020) можете да видите тук.

В срок до 15 април 2020 г. ще очакваме в ББР:

 • Вашите заявления за участие, в които всяка търговска банка трябва да посочи максималния размер на гаранционен лимит, който желае да й бъде осигурен от ББР в рамките на общия програмен бюджет от 200 000 000 лева;
 • Информация за таксите/комисионите, които търговската банка ще събира от физическите лица - кредитополучатели за услугите, съпътстващи финансирането по Антикризисната програмата в подкрепа на заетостта;
 • Предложение за размера на премията за съуправление, която търговската банка желае да й се плаща от ББР за участието й в Антикризисната програмата в подкрепа на заетостта;
 • Информация за разрешените потребителски кредити (без ипотечните) през 2019 г., както и данни за всички потребителски кредити към 31.12.2019 г., в т.ч. и общия просрочен дълг по тях.

Заявленията и придружаващата информация ще бъдат очаквани на адрес: София 1000, ул. "Дякон Игнатий" 1, както и на следните електронни адреси: externalprogrammes@bdbank.bg и office@bdbank.bg.

За повече информация и съдействие се обръщайте към управление "Външни програми" на ББР на електронен адрес externalprogrammes@bdbank.bg и на телефони +359 2 9306 391/364.

Назад
Други
 • Близо 80 млн.лв. одобриха търговските банки по програмата на ББР за безлихвено кредитиране

  Близо 80 млн. лв. са одобрените искания от търговските банки за кредит по антикризисната програма за безлихвено кредитиране на физически лица. Това показват последните данни на Българската банка за развитие. Исканията за отпускане на заем вече надхвърлят 30 500, като почти 19 000 вече са получили одобрение.

  Виж повече
 • Он-лендинг програмите на ББР еволюират

  Банката за развитие е реализирала 15 програми за индиректно финансиране чрез 20 търговски банки и 15 небанкови финансови институции в страната от учредяването си до момента. С тях са сключвани договори за финансиране и гарантиране на обща стойност над 1.7 млрд. лева. Чрез програмите са подкрепени близо 10 000 български малки и средни предприятия.

  Виж повече