Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Признание за ББР за подкрепата на деца, лишени от родителска грижа

Българската банка за развитие получи признание от Сдружение SOS детски селища България на тържествена церемония в Централния военен клуб в София. Награждаването на най-значимите корпоративни дарители на организацията е част от събитията за отбелязване на нейния 30-и юбилей. ББР традиционно подпомага Сдружението „SOS Детски селища България“, което осигурява семеен тип грижа за деца от 0-18 години, лишени от родителска подкрепа.
„ББР е част от тази милосърдна кауза, която дава шанс на стотици български деца да почувстват любов,
закрила и кураж да продължат напред“, каза главният икономист на ББР Илия Лингорски, който получи отличието от името на банката.
Във всяко SOS приемно семейство се отглеждат и възпитават 3-4 деца на различна възраст, често родни братя и сестри. В София и Перник са изградени общности от семейства, които отглеждат деца в техните собствени домове или в жилища, собственост на Сдружението. В подкрепа на приемните родители работят и квалифицирани екипи от педагози, психолози и социални работници, които подпомагат училищната и извънкласната дейност на децата, и се грижат за техния емоционален баланс.

 

Назад
Други