25.02.2020 Признание за ББР за подкрепата на деца, лишени от родителска грижа

Българската банка за развитие получи признание от Сдружение SOS детски селища България на тържествена церемония в Централния военен клуб в София. Награждаването на най-значимите корпоративни дарители на организацията е част от събитията за отбелязване на нейния 30-и юбилей. ББР традиционно подпомага Сдружението „SOS Детски селища България“, което осигурява семеен тип грижа за деца от 0-18 години, лишени от родителска подкрепа.
„ББР е част от тази милосърдна кауза, която дава шанс на стотици български деца да почувстват любов,
закрила и кураж да продължат напред“, каза главният икономист на ББР Илия Лингорски, който получи отличието от името на банката.
Във всяко SOS приемно семейство се отглеждат и възпитават 3-4 деца на различна възраст, често родни братя и сестри. В София и Перник са изградени общности от семейства, които отглеждат деца в техните собствени домове или в жилища, собственост на Сдружението. В подкрепа на приемните родители работят и квалифицирани екипи от педагози, психолози и социални работници, които подпомагат училищната и извънкласната дейност на децата, и се грижат за техния емоционален баланс.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster