05.03.2019 Стартират честванията на юбилейната годишнина на ББР

Групата на Българската банка за развитие с нова корпоративна визия

Плетеница от елементи, които съчетават символиката на българска шевица, буквата Б за означаване на банковата група и стрелки, показващи посоките и възможностите за развитие, ще бъдат съчетани в новото лого на Българската банка за развитие. Негов автор е дизайнерът Антон Робов.


С обновяването на корпоративната визия стартират честванията по повод 20- годишнината на банката, която навлезе в юбилейната си година с рекордни в историята си резултати. През 2018-та ББР активизира кредитната си дейност, отпускайки над 3 пъти повече директни кредити за българския бизнес и 4 пъти повече по он-лендинг програми, отчете значително увеличение на печалбата си, а активите й надхвърлиха 3 млрд. лв. Подписването на рамково споразумение за 1.5 милиарда евро с Китайската банка за развитие беше сериозен успех не само за институцията, но и за целия банков сектор в България. Финансовата й група нарасна и включва вече пет дъщерни дружества – Микрофинансиращата институция „Джобс“, Националният гаранционен фонд, новосъздадените Фонд за капиталови инвестиции и дружествата „ББР Лизинг“ и „ББР Факторинг“.


Под знака на новото лого Българската банка за развитие ще бъде домакин на годишната среща на акционерите на Европейския инвестиционен фонд и на банките за развитие от региона – в рамките на втория международен ББР Форум „Пътища за партньорства“. Продължавайки мисията си на корпоративна отговорност, през юбилейната година банката подготвя и две ценностни кампании съвместно с Регионалния исторически музей и Българската национална телевизия за опазване на културното ни наследство и на историческата памет на нацията.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster