19.05.2020 Уникредит Булбанк се присъедини към програмата за безлихвени кредити

До момента търговските банки са потвърдили кредити за 11 млн. лева

Българската банка за развитие и Уникредит Булбанк подписаха споразумение по гаранционната програма за предоставяне на безлихвени кредити на физически лица в неплатен отпуск и самоосигуряващи се. Банката започва да приема заявления на гражданите, които искат да кандидатстват за заем до 4 500 лева, от днес.

А от вчера, 18 май, започна приемът на документи и в присъединилите се към програмата през изминалата седмица Алианц Банк и Търговска банка Д.

Постъпилите искания за заемен ресурс до момента са 6 719, от които потвърдени са общо 2 586, а обработващи се – 2 703. Две трети от исканията са на лица на трудов договор, а останалите една трета са на самоосигуряващи се.

Общата сума на одобрените кредити е 10 989 500 лв., при средна стойност на заемите 4 200 лева.

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Те имат възможността да получат безлихвени заеми до 4 500 лева, които се отпускат наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster