ББР с акция за обновяване на заслона и парковото оборудване в близост до Златните мостове

ББР с акция за обновяване на заслона и парковото оборудване в близост до Златните мостове

Почти 70% от населението на Европейския съюз живее в градски райони, а самите градове са изправени пред множество предизвикателства. Ако направим една бърза анкета сред българските граждани „как да се подобри животът в града и общината?“ ще получим най-разнообразни предложения. Но съвсем сигурно е, че най-много от участниците ще се обединят около отговор, свързан с околната среда, чистия въздух и достъп до зеленина и природа.

В София ние имаме едно голямо предимство: 47% от площта на града е покрита от паркове, градини и гори. Това обаче изисква сериозни ресурси и ангажимент по тяхната поддръжка в добро състояние. Именно по тази причина екипът на ББР стартира поредица доброволчески „зелени“ инициативи, втората от които беше в Природен парк „Витоша“.

На една от най-известните поляни за отдих в местността „Златни мостове“, се намира планински заслон, строен вероятно 80-те г. на миналия век. Заслонът бе порутен, опушен и далеч от своите първоначални функции и състояние. Днес, благодарение на нашите усилия, покривът е реновиран, таванът – белосан, мръсотията – почистена, а огнището – изградено наново. На пейките и беседките около заслона също бе вдъхнат нов живот – те бяха умело лакирани дори от най-малките участници в инициативата.

Надяваме се, че обновената планинска инфраструктура ще създаде удобство на всички туристи в природния парк и разбира се, че те също ще се грижат за нейното опазване в добро състояние. А нашите еко-инициативи за подобряване зелената система на столицата продължават и през есента.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster