Книга-албум „Васил Левски“

 

Българска банка за развитие подкрепя издаването на книга-албум, посветена на делото и живота на Васил Левски. Автори на изданието са Общобългарският комитет и фондация „Васил Левски“.
Книгата представлява албум с картини на Апостола на художниците Дечко Узунов, Васил Стоилов, Никола Кожухаров, Калина Тасева и други.

В албума е включена още първата снимка на Левски, правена от фотографа Атанас Карастоянов в Белград. Представена е и подробна карта на Комитетската мрежа, организирана в периода 1869 – 1876 г. на територията на България и днешна Румъния. Читателите ще се запознаят и със седем лични портрета на Апостола, снимки на родния му дом в гр. Карлово и други артефакти от живота на една от най-значимите личности в новата ни история.

По случай 141-ата годишнина от обесването на Апостола, Българска банка за развитие дари екземпляри от юбилейното двуезично издание на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, Столичната библиотека и Университетската библиотека „Св. Климент Охридски”.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster