Българска банка за развитие награди Атанас Атанасов със специална награда в категория „Млади откриватели“

 

Студентът от Нов Български Университет Атанас Атанасов взе специалната награда на Българска банка за развитие в категория „Млади откриватели“ от кампанията „Научните чудеса на България“. Това стана ясно днес по време на официалната церемония по закриване на кампанията, организирана от в. „Стандарт“ и Българска академия на науките. За разработения от Атанс проект на електронен четец за незрящи, младият учен получи специално отличие и чек на стойност 1500 лв. от ББР. 

Българска банка за развитие бе спонсор на кампанията, която стартира през 2015 г. и се проведе в две категории – „Млади откриватели“ и „Научните чудеса на България“. Сред младите учени бяха отличени общо четирима откриватели – Атанас Атанасов, Петър Гайдаров, Кристиан Георгиев и Григори Матеин. Над 72 000 души гласуваха и за най-значимите български научни достижения на всички времена. За победител бе определен откривателят на шестият сърдечен тон – проф. Иван Митев. На второ и трето място се наредиха съответно хомоцистеинът в червеното вино, наречен още новия холестерол и Брауновият газ.

Атанас Атанасов има множество награди на редица национални и регионални конкурси, лектор е на събития свързани с информатика и инженерни науки (Аз Инженерът). Той е и едно от лицата на гр. Русе. В момента има подадена патентна заявка за задвижващ механизъм използващ електро активни полимери.

Прочети още
Допълнителна информация по темата Вижте тук ➔

Подкрепа за кампанията „Учи, за да работиш“

Националната кампания „Учи, за да работиш“ цели да съдейства за преодоляването на пропастта между търсене и предлагане на пазара на труда в България.

Виж още ➔
Подкрепа за отборите на СМГ

Подкрепа за отборите на СМГ

Българска банка за развитие традиционно подкрепя отборите на Софийската математическа гимназия при участието им на международни състезания и олимпиади по математика, информатика и физика.

Виж още ➔

Стажантска програма на ББР

През лятото на 2015 г. стартира първата платена стажантска програма на ББР, чрез която 17 младежи получават възможност да се потопят в работната атмосфера на единствената държавна банка у нас.

Виж още ➔
fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster