Подкрепа за отборите на СМГ

Подкрепа за отборите на СМГ

 

Българска банка за развитие традиционно подкрепя отборите на Софийската математическа гимназия при участието им на международни състезания и олимпиади по математика, информатика и физика. Със спонсорството на ББР, те участваха в едни от най-престижните надпревари като IMC в Тайланд, IWYMIC (International World Youth Mathematics Intercity Competition) в ЮАР, PUMaC в САЩ, Международната азиатска олимпиада по математика в Индонезия, Международното състезание по математика в Южна Корея, Жаутиковската олимпиада в Казахстан. От тях младите математици донесоха на България общо 25 медала, от които 10 златни, 7 сребърни и 8 бронзови.

За шест години седем отбора на СМГ в три различни възрастови групи получиха възможност да трупат опит и да докажат уменията си на състезания от международно ниво. Основната цел на тези прояви е да се популяризират науките математика, информатика и физика, да се привличат млади хора към науката, да се развива международното сътрудничество и да се установят приятелски връзки между специализираните училища от цял свят.

Прочети още
Допълнителна информация по темата Вижте тук ➔

Българска банка за развитие награди Атанас Атанасов със специална награда в категория „Млади откриватели“

Студентът от Нов Български Университет Атанас Атанасов взе специалната награда на Българска банка за развитие в категория „Млади откриватели“ от кампанията „Научните чудеса на България“.

Виж още ➔

Банки за развитие от 13 държави представиха свои проекти на фотоизложба в София

ББР представи в Градската градина на София фотоизложба, посветена на ключови проекти, подкрепени от банки за развитие и публични финансови институции от цял свят.

Виж още ➔

ББР припомня на столичани кой е бил първият архитект на София

По повод 140-годишнината от назначаването на първия архитект на София – Антонин Вацлав Колар, Българска банка за развитие организира кампания, с цел да припомни неговия принос за изграждане на столицата като европейски град.

Виж още ➔
fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster