Инвестиционен фонд „Три морета“

Инвестиционен фонд „Три морета“

Инвестиционният фонд „Три морета“ е икономическото измерение на инициативата и финансов механизъм за реализирането на проекти в региона. Негови съучредители са насърчителните банки от участващите в проекта държави.

Размерът на фонда ще възлезе на 5 милиарда евро, като очакванията са, че ще генерира инвестиции на обща стойност до 100 милиарда евро. Основната цел са инвестиции в транспорт, енергетика и цифрова инфраструктура по оста север-юг и компенсиране на разликите в развитието на отделните региони на Европейския съюз. Ролята на фонда е да допълва и засилва капитала от отделните държави и финансовите инструменти на Съюзa. Той е търговска и пазарно ориентирана инициатива, която ще предостави диверсифицирана инвестиция и привлекателна възвръщаемост за инвеститорите.

Повече информация можете да намерите на: https://3siif.eu/the-fund/

Прочети още
Допълнителна информация по темата Вижте тук ➔
ББР се присъедини като акционер в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“

ББР се присъедини като акционер в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“

Българската банка за развитие (ББР) приключи процедурата по присъединяване към Инвестиционния фонд от инициативата „Три морета“, с което вече е официално акционер клас „А“ с парична вноска от 20 млн. евро. Присъединяването на ББР към фонда е в изпълнение на Решение на Министерския съвет от 2 септември 2020 г.

Виж още ➔

Инвестиционен консултант

Amber Infrastructure Group (Amber) е ексклузивен инвестиционен съветник на Фонда „Три морета“. Amber е специализиран международен инвестиционен мениджър, който работи в областта на създаването на инвестиции, управлението на активи и фондове.

Вижте повече
Инвестиционен консултант
fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster