Банки за развитие от 13 държави представиха свои проекти на фотоизложба в София

 

ББР представи в Градската градина на София фотоизложба, посветена на ключови проекти, подкрепени от банки за развитие и публични финансови институции от цял свят.

Експозицията „Проекти за развитие“ представи 31 проекта на 16 финансови институции, сред които немската KfW, Китайската банка за развитие, Банката за развитие на Съвета на Европа, шведската „Комунинвест“, норвежката KBN и други.

Събитието бе открито от главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и генералния секретар на Европейската асоциация на публичните банки Марсел Рой. Изложбата показва ролята и подкрепата, оказвани от банки за развитие в Европа и по света, специфични за всяка страна, но все още е слабо познати у нас.

Жителите и гостите на столицата видяха впечатляващи кадри, представящи мащабни инфраструктурни проекти, каквито са градът на иновациите в Китай и най-големият вятърен парк в Северно море.

Изложбата представи и друга, специфична мисия на банките за развитие – подкрепата за микро- и стартиращи бизнеси.

Прочети още
Допълнителна информация по темата Вижте тук ➔

Подкрепа за кампанията „Учи, за да работиш“

Националната кампания „Учи, за да работиш“ цели да съдейства за преодоляването на пропастта между търсене и предлагане на пазара на труда в България.

Виж още ➔
Подкрепа за отборите на СМГ

Подкрепа за отборите на СМГ

Българска банка за развитие традиционно подкрепя отборите на Софийската математическа гимназия при участието им на международни състезания и олимпиади по математика, информатика и физика.

Виж още ➔

Стажантска програма на ББР

През лятото на 2015 г. стартира първата платена стажантска програма на ББР, чрез която 17 младежи получават възможност да се потопят в работната атмосфера на единствената държавна банка у нас.

Виж още ➔

Спонсорство на Обучителната програма за стартиращи компании в България - The Founder Institute

През 2018 г. ББР отново подкрепи предприемаческата програма на The Founder Institute в София. Това е най-голямият обучителителен форум в България, насочен към предприемачи, които искат да развият идеите си да започнат собствен бизнес.

Виж още ➔
fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster