Спонсорство на Обучителната програма за стартиращи компании в България - The Founder Institute

 

През 2018 г. ББР отново подкрепи предприемаческата програма на The Founder Institute в София. Това е най-голямият обучителителен форум в България, насочен към предприемачи, които искат да развият идеите си да започнат собствен бизнес.

Всяка година акселераторът за стартиращи компании реализира по един „семестър“, по време на който предприемачите се учат как да започнат бизнес и решават конкретни казуси. Програмата е с продължителност 14 седмици и представлява хибрид между обучение и бизнес инкубатор. Участниците в нея – между 20 и 35 души, тестват в реални условия всички свои идеи, без да излагат на риск досегашния си бизнес или да се налага да напускат работата си.
За да бъдат приети в програмата, желаещите трябва да преминат през специално разработен тест, който измерва „предприемаческото им ДНК“. 
Българската банка за развитие подпомага образователната инициатива в изпълнение на мисията си да подкрепя бизнеса при всеки етап от развитието му.

Третата обучителна сесия в The Founder Institute – София (2017-2018) бе осъществена с
подкрепата на Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“, част от Групата на Българската банка за развитие. Освен спонсорството, МФИ „ДЖОБС“ предостави възможност на най-успешните бързорастящи компании да изтеглят заеми при преференциални условия, за да реализират своите бизнес идеи.

Прочети още
Допълнителна информация по темата Вижте тук ➔

Подкрепа за кампанията „Научните чудеса на България“

Кампанията „Научните чудеса на България“ е съвместна инициатива на в. „Стандарт“ и БАН, която се провежда за първи път през 2015 година.

Виж още ➔

Стажантска програма на ББР

През лятото на 2015 г. стартира първата платена стажантска програма на ББР, чрез която 17 младежи получават възможност да се потопят в работната атмосфера на единствената държавна банка у нас.

Виж още ➔

Банки за развитие от 13 държави представиха свои проекти на фотоизложба в София

ББР представи в Градската градина на София фотоизложба, посветена на ключови проекти, подкрепени от банки за развитие и публични финансови институции от цял свят.

Виж още ➔
fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster