Заедно може да създаваме по-добри истории за България

Заедно може да създаваме по-добри истории за България

Българската банка за развитие  получи отличието „Значим дългогодишен корпоративен партньор“ на SOS Детски селища в България. „Това е едно от най-хубавите и важни събития, в които участваме“, каза на официалната церемония главният икономист на ББР Илия Лингорски, който прие наградата от името на банката.

В продължение на много години партньорството с благотворителната организация ни дава възможността да пишем заедно по-добри истории за България. От 2021 г. те са свързани с една нова програма на SOS Детски селища - „Начало на самостоятелен живот“, която има цел да подкрепи старта на SOS младежите в самостоятелния им живот след навършване на 18 години и напускане на домовете или приемните  семейства. Чрез този проект младите хора се подпомагат за намирането на работа и жилище, и получават финансова помощ за продължаване на обучението си. Подкрепата в този житейски момент е ключова, тъй като формалното прекратяване на грижата в рамките на семейството не отчита нивото на икономическа самостоятелност и социална зрялост на младия човек.

ББР се включи в тази програма, като „осинови“ и пое годишната издръжка на Ренета Пунзарова, Йорданка Чотрова и Тодорка Велева. Трите момичета учат висше образование: Ренета - специалност „Информатика“ към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“,  Дани - „Хранене и туризъм“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив, а Тодорка - „Културология“ в Софийския университет. Те се справят успешно с изпитите, работят и участват в младежки доброволчески инициативи на SOS Детски селища.Надяваме се, че ще създадем заедно техните успешни истории за началото на самостоятелния живот, както и на други български деца и младежи.  

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster